Priču o najfinijoj hrani kompanija Fine Food d.o.o. je započela je 2018. godine sa ciljem da se kroz niz investicija u savremeni proizvodni pogon stvori novi lider na bosansko - hercegovačkom tržištu, ali i zapaženi konkurent na tržištima širom svijeta. Predano radimo na razvijanju urbane kulture i prehrane, imajući za cilj da našim potrošačima pružimo jedinstveno gastronomsko iskustvo te zadovoljimo najviše standarde i potrebe kupaca.
Kao izvozno orjentirana industrija hrane, pored pekarskih poslastica, i gotovih jela, svoju razvojnu strategiju baziramo na daljem širenju asortimana duboko zamrznutih tijesta, peciva i delicija.
Naše poslovanje baziramo na kvalitetu i zdravstvenoj sigurnosti naših proizvoda, kroz dosljednu primjenu zahtjeva međunarodnih standarda ISO 9001:2015, IFS FOOD v7, HALAL i HACCP, što omogućava veću transparentnost te efikasniji nadzor i upravljanje svim procesima.
Ključ našeg uspjeha leži u radnoj snazi naših uposlenika. Kroz korporativnu kulturu našim uposlenicima ukazujemo hrabrost da se razvijaju u uslovima u kojima mogu ostvariti svoj puni potencijal prema njihovim ličnim ambicijama i afinitetima.
Otvorena pozicija: Kuhar
Broj izvršilaca: 1 izvršilac, Sarajevo
Opis posla:
- Vrši samostalnu pripremu i kuhanje hladnih i toplih jela prema dnevnim menijima ili jelovniku,
- Prati stanje zaliha sirovina te o tome obavještava šefa kuhinje,
- Vodi brigu o rokovima trajanja i skladištenja namirnica, kako sirovina tako i pripremljene hrane,
- Sudjeluje u redovnim inventurama sirovina i potrošnog materijala te solidarno sa ostalim uposlenicima kuhinje odgovara za sve utvrđene manjkove ili viškove sirovina, ukoliko se ne može utvrditi pojedinačna odgovornost za iste,
- Pravilno koristi i vodi brigu o tehnologiji pripremanja hrane, pripremanju namirnica i njihovih toplinskih obrada,
- Poštuje recepte i količinske normative za upotrebu pojedinih namirnica u obrocima,
- Priprema jela po narudžbi, salate, dressinge i sl.,
- Poštuje visoke higijenske standarde, pazi na higijenu i čistoću prostora i opreme sa kojom radi,
- Vodi računa o ličnoj higijeni i uniformi,
- Vodi brigu o skladištenju nepotrošenih namirnica,
- Vodi evidenciju podataka za dnevni obračun upotrijebljenih namirnica, izdatih obroka hrane te kontrolira zalihe,
- Brine o održavanju mašina i uređaja u kuhinji, kako bi oni bili ispravni i tehnički postojani,
- Vrši pripremne i završne radove u prodajnom objektu, u skladu sa pravilnikom i uputstvima na nivou Društva,
- Sudjelovanje i u izdavanju jela po potrebi,
Od Vas očekujemo:
- SSS/VŠS - Prehrambeno – ugostiteljska struka, ili SSS/VŠS druge struke sa višegodišnjim radnim iskustvom u kuhinji;
- Minimalno jedna godina iskustava;
- Poznavanje HACCP procedura;
- Preciznost, efikasnost, visok nivo organizacije unutar vlastite funkcije, timski rad;
Nudimo Vam:
- Stimulativna primanja vezana uz rezultate rada;
- Kontinuirano profesionalno usavršavanje i edukaciju;
Ukoliko ova pozicija odgovara tvom profilu i možeš se prepoznati u našim korporativnim vrijednostima, prijavi se najkasnije do 15.12.2022., klikom "PRIJAVI SE NA OGLAS".
Lokacija: Sarajevo (Rad iz firme)
Broj izvršilaca: 1
Datum objave: 15.11.2022.
Trajanje oglasa: 30 dana (ističe 15.12.2022.)